ЈКП “Варварин” опремљено новим возилима, канал-џетом и трактором

Јавно комунално предузеће “Варварин” богатије је за ново возило, такозвани канал-џет. Према речима председника општине, Војкана Павића, актуелна локална власт, од конституисања 2016. године, труди се да својим јавним предузећима обезбеди средства како би што више и што квалитетније обављала послове из свог делокруга рада.

“Ово је једна од машина коју је општина Варварин, кроз субвениције, обезбедила за ЈКП “Варварин”. Ради се о возилу које ће се користити за прање улица, пречишћавање канализационе мреже у случају запушења, тако да више не морамо да ангажујемо и плаћамо људе са стране, него да те послове обавља наше ЈКП “Варварин” са својом машином”, истакао је председник Павић.

Нагласивши да је ЈКП “Варварин” и ове године наставило успешну сарадњу са својим оснивачем, општином Варварин, путем субвенција које ово јавно предузеће сваке године добија од локалне самоуправе, директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић наводи да су та средства ове године употребљена за набавку једног трактора почетком ове године, а пре пар дана је возни парк обогаћен и новим канал-џетом.

“Специјализовано возило, канал-џет, нам је било преко потребно свих ових година за вршење пречишћавања канализације у нашој општини, испирање исте, ми смо те услуге до сад користили путем тендера од других предузећа у Расинском округу, а ево сад имамо и ту могућност да у сваком тренутку, са својим возилом, вршимо интервенције где год је то неопходно, а по потреби можемо да пружамо услуге и другим општинама у нашем округу”, објашњава Ракић упутивши захвалност председнику општине на помоћи при реализацији овог пројекта.

Возило је мултифункционално, тако да у зимском периоду се може користити и за чишћење снега, док надоградња која служи за отпушавање канализације може да се прилагоди како би камион био и кипер или посипач соли, тако да ће бити комбинован у зависности од потребе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x