“Поносном картицом” помоћи породицама са троје и више деце

Покрет за децу “3 плус” из Чачка широм Србије, у сарадњи са локалним самоуправама, спроводи пројекат “Поносна картица 2018 – Цена минус за 3+”. Тим поводом је у канцеларији председника општине Трстеник Александра Ћирића одржан састанак на коме се разговарало о овој актуелној теми.

“Покренули смо овај пројекат да би смо са локалним самоуправама помогли породицама са троје и више деце. Циљ нам је исто тако да подстакнемо и охрабримо и остале да се укључе у реализацију овог пројекта, док ће на овај начин поменуте породице остварити попусте широм Србије у великом броју продајних објеката, спортским клубовима, стоматолошким ординацијама, играоницама. Значи да им смањимо трошкове, а уједно растеретимо буџет, картице које ће им омогућавати ову погодност активираће се од 01. јануара наредне године”, најавио је председник Покрета за децу “3 плус” Владица Гавриловић.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић је на састанку истакао да је ово још један од начина да се у општини Трстеник подстакне наталитет и мора се учинити све да се поправи демографска слика у овој општини.

“Заиста је демографска слика у нашој општини веома лоша, а очекујемо да нам се у тој борби прикључе и предузећа, појединци, установе како би смо успешно реализовали ову акцију, јер је крајње време да се учини нешто више у том правцу”, нагласио је Александар Ћирић.

Састанку је присуствовала и народна посланица у Републичком парламенту Милена Турк која је подсетила да је ово један од начина позитивне популационе политике коју спроводи Влада Републике Србије. За прво рођено дете финансијска подршка је 100 хиљада динара, за друго дете 10 хиљада, за треће дете 12 хиљада и за четврто дете 18 хиљада динара.

“Ми смо данас начелно дошли до договора који омогућује општини Трстеник да постане члан овог покрета и тиме знатно поправимо демографску слику и мислим да ћемо сви заједно успети и у овој хуманој акцији”, оценила је Милена Турк.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x