Уручене традиционалне награде припадницима МУП-а

 

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић уручио је данас награде које се традиционално додељују најхрабријем и најпосвећенијем полицијском службенику, као и омиљеном колеги међу припадницима МУП-а.

Гашић је истакао да је ово добра прилика за подсећање на важну чињеницу – да без појединачног залагања нема успешних тимова и да успех Министарства унутрашњих послова битно зависи од тимског рада и нагласио да, иако традиција доделе ових награда подразумева награђивање троје припадника, МУП има много оних који су својом храброшћу и посвећеношћу заслужили ово признање.

“Неопходно је да сви припадници МУП-а имају добре услове за рад, статус и стандард који им пружа достојанствен и сигуран живот”, указао је он, поручивши да сваки појединац у МУП-а поседује личне вештине и таленте и да управо скуп тих вештина и талената чини Министарство.

Гашић је напоменуо да су припадници Министарства у служби грађана и државе Србије и да је њихова обавеза да покажу да је држава стабилна и снажнија од сваког облика криминала и од свих безбедносних изазова са којима се суочавамо.

Саветник министра и шеф Кабинета, начелник Управе полиције, Дејан Бојовић поручио је да задатак Комисије за награђивање није био нимало лак због изузетно јаке конкуренције кандидата, пожелевши награђенима да наставе са преданим радом.

Награда за најхрабријег полицијског службеника додељена је воднику прве класе Миодрагу Стојадиновићу, вођи ватрогасно-спасилачке групе Ватрогасно-спасилачког одељења Велика Плана, због исказане изузетне храбрости при спасавању старије жене из 20 метара дубоког бунара.

Титулу најпосвећенијег полицијског службеника понео је припадник Интервентне јединице 92, млађи водник Ненад Радуловић, који је у 2022. години током патролне делатности привео правди 37 извршилаца кривичних дела, а пружајући помоћ другим организационим јединицама пронашао је 30 особа за којима се трагало.

Награда за омиљеног колегу додељена је заставнику полиције Пешић Милану, млађем криминалистичком инспектору за сузбијање имовинских деликата у Полицијској управи за град Београд, за којег су колеге рекле да је изузетно савестан и поуздан колега, увек спреман на сарадњу и пружање помоћи.

Награђени припадници Министарства унутрашњих послова изразили су захвалност на наградама, поручивши да су им оне подстицај да марљиво и посвећено наставе рад у служби свих грађана и државе Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x