Завршена 9. Меморијална колонија карикатуриста “Међедов ћеиф”

Девета Меморијална колонија карикатуриста “Међедов ћеиф” одржана је од 19. до 23. јуна у Горњем Катуну и Варварину. Директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин наводи да је и ове године учешће у колонији узео сам врх српске карикатуре, имена попут Мухамеда Ђерлека, Бранислава Ђокића Кана, Предрага Србљанина, Саше Димитријевића.

Ћеличанин истиче да је после сваке колоније остајало квалитетних радова, затим следи припремање једне изложбе, а идеја је и да се ове године организује и јубиларна, десета колонија карикатуриста. Он такође најављује и ликовну колонију која ће бити одржана од 9. до 14. јула ове године, на истом месту.

Бранислав Ђокић Кан је редовни учесник колоније карикатуриста “Међедов ћеиф”, а у изјави за наш портал истиче посебно задовољство организацијом колоније и условима за рад и стварање.

“Захваљујући Горану се дешава ова фантастична манифестација, Горан уме да сакупља позитивне људе, тако да се у тој позитивној атмосфери изроде и добре ствари које су посвећене нашем преминулом другу Браци. Ово је једна тако јединствена манифестација на овим просторима где долазе квалитетни људи, светски карикатуристи, добитници великих светских награда, тако да све то обезбеђује једну фантастичну атмосферу”, истиче познати карикатуриста Кан.

Предраг Србљанин је такође стални гост Варварина и колонија посвећених Радославу Браци Ненадићу. Он наглашава да га очарава Морава поред које воли да шета.

“Ја сам решио да зађем у Мораву негде пошто ако си прави Србин треба једном да загазиш у Мораву. Ја још нисам имао прилику, нажалост овде где смо ми мало је теже прићи, међутим имамо договор да прошетамо, да одемо на место где може да се уђе у Мораву. За мене је Морава српски Јордан и било би штета да сваки Србин бар једном не уђе у Мораву”, оцењује Србљанин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x