Масовна имунизација у селима темнићког краја, у петак вакцинација у Залоговцу и Обрежу

Масовна имунизација у општини Варварин почиње и у сеоским Здравственим амбулантама, а до данас је у темнићком крају дато укупно 4.485 доза вакцине, од чега је прву дозу примило 2.393 становника, а обе дозе 2.092.

Грађанима су на располагању вакцине четири различита произвођача и то цепиво америчке компаније Фајзер и Бионтек, руски Спутњик В, оксфордска Астра Зенека и вакцина кинеског произвођача Синофарм, а са имунизацијом у Здравственим амбулантама на сеоском подручју почеће се од петка, 07. маја, када ће вакцинација бити организована у Залоговцу и Обрежу.

По речима др Јасмине Ракић, директорке Дома здравља “Др Властимир Годић”, на терену ће грађани моћи да приме Синофармову вакцину, док остале три могу да приме само у Варварину, а због специфичних услова чувања тих вакцина.

“Вакцина кинеског произвођача Синофарм се чува у фрижидеру, на обичној температури и зато ћемо само њу давати заинтересованим грађанима на терену. Ко буде желео да прими Фајзерову вакцину, руски Спутњик В или Астра Зенеку, мора да дође у Дом здравља у Варварин, а из разлога што је за те вакцине потребан посебан начин чувања, на веома ниским температурама”, објашњава др Јасмина Ракић.

У петак 07. маја имунизација ће се вршити у амбулантама у Залоговцу (Мареново, Парцане, Доњи Крчин, Горњи Крчин, Карановац, Тољевац, Пајковац и Мала Крушевица) и Обрежу, у понедељак 10. маја у Бошњану (Маскаре), у уторак 11. маја у Бачини (Орашје, Избеница, Церница и Суваја) и у среду 19. маја у Доњем Катуну, у термину од 08. до 14. часова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x