“Нек заживи село моје, нек се опет песме поје” 27. августа у Пољни

Удружење “Аутограм” из Трстеника као идејни творац и организатор, а под покровитељством општине Трстеник, успешно реализује серију концерата народне песме, игре и хумора на подручју трстеничке општине под називом “Нек оживи село моје, нек се опет песме поје”.

Ова идеја, према речима менаџера “Аутограма” Бранислава Павловића, настала је прошле године када је одржан концерт у препуној сали Дома културе у Старом Трстенику. Концерти су затим одржани у Великој Дренови и Тоболцу, почетком ове године у Стопањи, а 27. августа караван народне песме, игре и хумора биће организован у дворишту ОШ “Раде Додић” у Пољни, под покровитељством Народног универзитета у Трстенику.

“Циљ манифестације коју организујемо по насељеним местима трстеничке општине је пре свега оживљавање културно уметничког живота села и руралних подручја и свуда где смо до сада били концертима смо одушевили велики број посетилаца. Програм у Пољни смо обогатили етно радионицама, културно уметничким програмом и концертом на отвореном”, каже менаџер удружења “Аутограм” Бранислав Павловић и истиче да Пројекат обухвата и сагледавање културног наслеђа и народне традиције нашег краја кроз едукацију, истраживање и проучавање и неговање старих заната као што су израда народне ношње, наивно сликарство, народне фолклорне игре и песме.

“У Пољни ће у првом делу програма бити одржана изложба народних ношњи из нашег краја, као и изложба слика локалних наивних сликара, биће одржана и радионица етно мотива од различитих материјала за децу и омладину где ће бити проглашени најлепши етно мотиви. Завршницу концерта зачиниће вокални извођачи уз пратњу оркестра “Моравци”, а наступиће и чланови КУД “Тодор Бушетић” и глумци трстеничког позоришта, па отуда и позив Пољанцима и мештанима суседних села да дођу на концерт да се дружимо”, поручује Павловић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x