Прва “Сваштаријада” 1. и 2. октобра у Маренову – такмичење у припремању специјалитета традиционалне српске кухиње

Нова гастрономско – туристичка манифестација, I по реду “Сваштаријада”, биће одржана у суботу и недељу, 1. и 2. октобра текуће године, на платоу испред Дома културе, у центру Маренова. Пријаве за такмичење у припремању разних кулинарских специјалитета трају до 30. септембра, а припремљен је и богат музички програм, са познатим именима из света народне музике.

Након бројних кулинарских манифестација које су током године организоване у темнићком крају, почетак јесени обележиће један нови гастрономски догађај, а са циљем очувања традиције и неговања српске традиционалне кухиње, доброг дружења и промовисања туристичких и пољопривредних потенцијала темнићког краја.

Иницијатор и организатор I “Сваштаријаде”, Мишко Савић, објашњава да у такмичарском делу манифестације екипе могу да припремају шта год желе од кулинарских специјалитета, кувани купус, пасуљ, гулаш, специјалитете припремљене испод сача, домаће џемове и слатку зимницу, а све то ће оцењивати стручни жири састављен од врхунских кувара и стручњака из области кулинарства.

Милена Савић, чланица Организационог одбора ове манифестације, наглашава да је припремљен и богат музички програм, наступиће оркестар Куте Бошњанца, уз специјалног госта вечери, естрадног уметника Љубу Лукића, али и уз госте изненађења. Она додаје и да учешће у такмичењу могу узети сва удружења и појединци, из темнићког краја, али и шире, а добродошле су и екипе из иностранства да представе своју традиционалну кухињу.

Када је у питању сатница одржавања I “Сваштаријаде”, у суботу 1.октобра, у вечерњим сатима, биће одржана музичка забава, а такмичарски део програма заказан је за недељу, 2. октобра, са почетком од 9 часова, а након припреме кулинарских специјалитета, биће проглашени и победници у разним категоријама.

Заинтересовани за учешће на I мареновачкој “Сваштаријади” могу се пријавити путем броја телефона 063/845-19-86.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

3 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Професор
Професор
1 година раније

Било би лепо, у знаку српске традиције а и законске обавезе, поставити ћириличне табле на улазима и излазима свих насеља општине Варварин.

Претеривање
Претеривање
1 година раније
Одговорити на  Професор

Чему онда табле ако их путник намерник из неке стране земље не разуме и не зна где је дошао? Слажем се да треба чувати ћирилицу, али треба и размислити чему служе те табле. Кроз Србију не пролазе само Срби, Бугари и Руси.

Професор
Професор
1 година раније
Одговорити на  Претеривање

PRAVILNIKO SAOBRAĆAJNOJ SIGNALIZACIJI(“Sl. glasnik RS”, br. 134/14; na snazi od 19.12.2014.) Član 8. (1) Nazivi mesta i drugi geografski nazivi na saobraćajnim znakovima na državnim putevima I reda ispisuju se ćiriličnim i latiničnim pismom i to na način da se prvo ispisuje natpis ćirilicom, a zatim latinicom na istom znaku. (2) Izuzetno od stava 1. ovog člana na saobraćajnim znakovima koji se postavljaju pored puta, natpisi sa ćiriličnim i latiničnim pismom mogu se ispisati na dva saobraćajna znaka na način da se na putu prvo postavlja znak sa ćiriličnim pismom. (3) Nazivi mesta i drugi geografski nazivi ispisuju se ćiriličnim… Опширније »

3
0
Ваш коментар на ову вест?x