СНС: Акција пошумљавања у Варварину, осуда најновијих напада на председника Вучића

На редовној конференцији за новинаре Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) Варварин, поред редовних активности које ова странка спроводи у континуитету, било је речи и о скандалозном нападу на председника Републике Србије Александра Вучића од стране недељника “НИН” на чијој насловној страни је објављена непримерена фотографија.

Чланица Савета за информисање Општинског одбора СНС у Варварину Јелена Весић истакла је да су активисти Српске напредне странке током протекле недеље обишли суграђанина у Горњем Катуну који је потпуно слеп и том приликом му уручили пакет најосновнијих животних намирница и средстава за хигијену, а реализована је и акција пошумљавања коју су Српска напредна странка и председник Александар Вучић покренули на територији целе Републике Србије.

“Са намером да, као и наше колеге из других одбора широм Србије, укажемо на значај очувања природе и унапређења животне средине и тиме дамо допринос у подизању свести о заштити еко система, али и да утичемо на то да наша деца одрастају у здравој средини и здравој Србији, посадили смо петнаест садница туја различитих облика и висине раста у спомен парку “Саставци” у Варварину које су купљене захваљујући донацијама наших чланова”, истакла је Јелена Весић.

По њеним речима, циљ акције пошумљавања је да се у Србији подигне квалитет животне средине, али и да грађани схвате значај очувања и унапређења здраве животне средине и њених вредности.

“Посебно желимо да, кроз ову акцију, подигнемо еколошку свест код најмлађих како би развили свест о значају заштите еко система и савесног поступању према свету у коме живимо и зато је неопходно да очувамо, штитимо и увећамо зелене површине и у Србији и у нашој општини”, поручила је чланица Савета за информисање варваринских напредњака Јелена Весић.

Осврнувши се на најновији скандалозан напад на председника Александра Вучића од стране једног недељника који је на насловној страни најновијег издања објавио неукусну и непримерену фотографију, која се може протумачити као позив на убиство председника Србије, она је оценила да таква фотографија представља говор мржње и директан позив на линч, што је недопустиво.

“У Србији, као демократској држави у којој медији имају потпуну слободу информисања, срамна насловна страна овог недељника доказује да су поједини медији потпуно ослобођени пристојности и етичке и професионалне одговорности. Зато позивамо надлежне органе и новинарска удружења да реагују и да зауставе претње упућене на овај начин председнику Србије Александру Вучићу”, поручено је са конференције за новинаре Општинског одбора СНС у Варварину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x