Све спремно за манифестацију “Трстеник на Морави”

Већ традиционална културно – забавна и спортска манифестација “Трстеник на Морави” одржаће се од 12. до 18. августа. Директор Туристичке организације Трстеник Владимир Јевтић најављује богат и садржајан програм који почиње на шеталишту изложбом документарне фотографије “Трстеник на Морави 2005 – 2018”.

На градској плажи биће одржана ликовна колонија, а у Ликовном салону Дома културе изложба уметника Саше Димитријевића. На тениском терену Спортског центра одржаће се тениски турнир, док ће на Омладинском тргу наш познати глумац и редитељ Радош Бајић представити своју књигу “Само је Морава вечна”.

На градском базену на програму су водена спортска надметања, специјалне гошће биће чланице клуба за синхроно пливање из Ниша, затим следе атракције ове манифестације, промотивна вожња чамцима Моравом, презентација Карате клуба “Прва петолетка”, дечије забавне игре и анимације, затим дечија представа “Љубавна заврзлама”.

Исто тако и овога пута биће такмичење у кувању рибље чорбе, а онда круна ове манифестације, чувена трка чамаца Мораваца с мотком и после ње пливачки маратон. Деца ће уживати у сликарској колонији “Дивља патка”, као и у изложби Дизнијевих јунака.

Свакако да ће пажњу присутних привући и “Беби маратон”, односно трка беба, као и караоке такмичење. На обали Западне Мораве такмичиће се пионири у пецању рибе, а затим следи карневалски спуст од Јерининог града.

Последњег дана манифестација биће у знаку додела захвалница и диплома, а биће одржан и концерт групе “Гама зрак”. Туристичка организација општине Трстеник је организатор ове манифестације, са више суорганизатора и спонзора, а покровитељ је општина Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x