“Купусијада” у Тољевцу 15. септембра

У организацији Удружења грађана “Дисићева традиција”, 15. септембра ове године у Тољевцу биће одржана друга по реду гастрономско – туристичка манифестација “Купусијада” која ће од ове године, према речима организатора, попримити и међународни карактер.

Почасни председник УГ “Дисићева традиција” Радивоје Томић истиче да је учешће на другој по реду “Купусијади” у Тољевцу већ најавило неколико екипа из окружења, али и из региона, из Северне Македоније, Бугарске, Румуније, Републике Српске.

Томић очекује дупло више учесника, али и посетилаца, у односу на прошлу годину подсетивши да су на првој “Купусијади” у такмичарском делу учествовале 33 екипе, док је на позорници у порти цркве Светог архангела Гаврила наступило око 150 учесника у културно – уметничком програму.

“Поред такмичења у кувању купуса и културно – уметничког програма планирали смо да организујемо и ликовну колонију. Очекујемо и госте са стране, а за такмичење имамо екипе из Румуније, Северне Македоније, биће по једна екипа и из Бугарске и Републике Српске, тако да ће ово постати и међународно такмичење”, рекао нам је Томић и најавио да ће УГ “Дисићева традиција” наредне године покренути још неке манифестације, а са циљем очувања традиције Тољевца и Горњег Темнића.

Пријаве за другу “Купусијаду” у Тољевцу су у току и трају до 10. септембра, док ће најбољи кувари на поклон добити земљане ћупове, као и још неке награде које организатори припремају. Заинтересоване екипе за учешће у овој манифестацији могу се пријавити путем бројева телефона 0600/795-349, 063/877-2470 и 062/111-4520.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x