Традиционални Божићни доручак Регионалне привредне коморе Крушевац

Регионална привредна комора Крушевац и ове године, традиционално на други дан Божића, организовала је Божићни доручак и том приликом су уручена признања заслужним предузећима и појединцима у више категорија. Награда за менаџера године уручена је министарки привреде у Влади Републике Србије Анђелки Атанасковић, а јубиларна награда предузећу “ЈУНИОР Д.О.О.”.

Уводну реч дала је в.д. директора Регионалне привредне коморе Крушевац Маја Марковић истакавши улогу Привредне коморе Србије у доношењу мера које је усвојила Влада Републике Србије. Привреда Расинског управног округа завршила је претходну годину са позитивним резултатом, спољнотрговинска размена је порасла за 3,1%, док је индустријска производња задржала исти ниво, што је респектабилан успех с обзиром на епидемију која је погодила цео свет.

У име Његовог преосвештенства Епископа крушевачког г-дина Давида Перовића, скупу се обратио секретар Крушевачке епархије Драги Вешковац који је, уз честитку свим привредницима и представницима руководства Града Крушевца за 2021.годину, изразио посебну захвалност за изградњу нових храмова на Багдали и у касарни “Цар Лазар”.

Председник Скупштине Привредне коморе Србије Милош Ненезић закључио је да је у овим кризним временима Влада препознала значај привреде као покретачки мотор развоја Србије, формирајући Кризни штаб за економију. Kao најважније правце у будућем развоју, нагласио је поједностављење бирократије, образовни систем у складу са потребама привреде, фокус на младима и оријентацију на, пре свега, домаћу производњу.

Божићни доручак Регионална привредна комора Крушевац организује од 2014.године, док је ове године, а због епидемиолошке ситуације, организована у другачијем обиму него ранијих. Манифистецији су, поред привредника, присуствовали и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, председник Скупштине града Крушевац Предраг Вукићевић и други представници јавног и политичког живота.

Годишње награде Регионалне привредне коморе:

ЈУБИЛАРНА НАГРАДА – “ЈУНИОР Д.О.О.” – Настао је 1990. године под окриљем истоименог хотела. Затим га је преузела држава, до приватизације 2006 .године од стране грчких компанија. Данас, овај комплекс површине 8 хектара заузима значајно туристичко место и ризорт на простору копаоничке регије.

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНИ РЕЗУЛТАТ – “FLORY D.O.O.” – Фабрика за производњу инстант дечје хране на бази житарица, као и хране за одрасле, основана је 2003. године у Кршевцу. Њихов бренд “Baby King” постао је препознатљив и ван граница наше земље, а захваљујући доброј пословној политици континуирано остварује раст пословних прихода и извоза.

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНОГ ЛИДЕРА – БОБАН ГАШИЋ – Оснивач, власник и директор компаније “БГ ПРОДУКТ 1996 ДОО” чија је основна делатност производња кондиторских производа. Своје производе ова фирма пакује и под именима познатих домаћих и страних робних марки. Поред производње, у свом портфолију има и 4 малопродајна објекта здраве хране, самоуслужну перионицу, огранак Rent a car,ресторан, фабрику апетисана. Тим компаније чини око 220 запослених, са великим степеном друштвене одговорности.

Бобан Гашић један је од оснивача и председник Извршног одбора “Клуба привредника Крушевац”, као и функционер и члан бројних одбора здравствене, просветне и спортске струке.

НАГРАДА ЗА МЕНАЏЕРА ГОДИНЕ – Анђелка Атанасковић. Од 2014. је на позицији генералног директора “ПТТ Наменске” Трстеник. Међу првима у Србији била је заговорник увођења дуалног образовања. За председницу Парламента привредника Расинског округа изабрана је 2017. године, да би своју професионалну каријеру крунисала функцијом министра привреде у Влади Републике Србије.

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – Јавно – комунално предузеће Крушевац;

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – Компанија “Sparrow d.o.o.” из Варварина, која се бави производњом дрвеног пелета;

НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА – “Технометал д.о.о.”„ Дашница. Бави се производњом система за пуњење, паковање, затварање и етикетирање алкохолних и безалкохолних пића, напитака и воде;

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ТУРИЗМА – Винска кућа “Спасић”, Тржац, која се осим производње вина, определила и за сеоски туризам изградњом смештајних капацитета;

НАГРАДА ЗА ИЗВОЗНИКА ГОДИНЕ – Компанија “Amphenol Automotive Technology” из Трстеника, која је једна од фабрика водећег глобалног произвођача електронских и оптичких конектора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x