У Крушевцу одржан 20. по реду Фестивал школског театра – ФЕШТ

Фестивал школског театра града Крушевца ФЕШТ одржан је по 20. пут, учествовало је 9 основних школа, а представило се укупно 198 ученика и 48 ментора.

“Свих ових 20 година присуствујемо истом жару и емоцијама међу децом и наставницима који су помогли да све ово остваримо, усавршавамо се и развијамо. Представе су биле на веома високом нивоу, уживали смо у лепоти сценографије и богатству костима, али и у избору писаца чија су дела изведена. Потврдило се да сви основци имају таленат за глуму, а како и не би када потичу из Крушевца, одакле потичу велике глумачке легенде”, изјавила је Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац.

Победник овогодишње манифестације је ОШ “Нада Поповић”, друго место је освојила Школа основног и средњег образовања “Веселин Николић”, а треће ОШ “Кнез Лазар” из Великих Купаца. Стручни жири је прву награду доделио Школи основног и средњег образовања “Веселин Николић”, другу ОШ “Бранко Радичевић”, а трећу ОШ из Жабара, који су добили књиге, дипломе и одређени новчани износ.

Сви учесници на Фестивалу примили су захвалнице, а победничка представа “Ко се шета око света” ШОСО “Веселин Николић” такмичиће се ове године и на Међународном фестивалу драмског стваралаштва “Глумијада”, који организује у Београду Дечији културни центар.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x