Велика свечаност у Гарнизону Крушевац, обележен Дан АБХ службе Војске Србије

Данас је у Гарнизону Крушевац обележено 90 година од оснивања рода АБХО Војске Србије. Свечаности су присуствовали начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, председник Скупштине града Крушевца Предраг Вукићевић, заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић, представници цркве, полиције, директори јавних предузећа и установа и други гости.

Свечаност је започета пред стројем припадника Службе АБХО, поздравом застави Србије и интонирањем државне химне “Боже правде”. Припаднике Војске и госте поздравио је пуковник Сибин Динчић, командант Центра АБХО, који је подсетио на период формирања прве јединице у Краљевини Југославији 28. септембра 1932. године, са седиштем у Крушевцу.

“После Другог светског рата у периоду од 1945 – 1950 године постављене су основе будућег развоја и формирања јединица, а убрзо након тога кренуло је и са школовањем официра за овај род војске. Данас су носиоци ове службе Војске Србије Центар АБХО и 246. батаљон АБХО, а о добрим резултатима говоре бројна признања и награде, као и велики број школованих официра и подофицира како из наше земље, тако и из других земаља. У претходном периоду смо успешно извршили све постављене задатке, а сада нам је приоритет даљег усавршавања и унапређења знања, као и припреме за војне мисије”, истакао је пуковник Динчић.

Најистакнутији официри, подофицири, професионални војници и војни намештеници унапређени су у више чинове, а додељене су им пригодне књиге и наградна одсуства.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x