За првомајске празнике врњчани очекују преко 15.000 гостију

Захваљујући томе што ће за првомајски празник бити продужен викенд, у Врњачкој Бањи се очекује велики број гостију. Према речима Горана Каравесовића из Туристичко информативног центра, Врњачка Бања је омиљена дестинација у време првомајских празника, и према проценама продајних служби очекује се преко 15.000 гостију за које су припремљена разна дешавања да би им боравак био што садржајнији.

Тих ће дана гости Врњачке Бање уживати у сајму цвећа, сувенира и старих заната на врњачкој променади (30. април – 04. мај), у дискотеци “Подрум” биће организован забавни програм (01 – 03. мај) где ће поред клупских бендова наступити и Жељко Васић, а ту је и првомајски хикинг до планине Гоч.

Оно што посебно издвајамо је првомајска шетња (ХИКИНГ) до планине Гоч, која почиње у 08 часова, а завршава се око 12:оо. Стаза је средње напорна, дужине око 10 км, а обезбеђена је водичка и медицинска служба. Учесници се пењу на око 1.000 метара надморске висине до ловачког дома где их чека организован ручак, а око 16 часова организован је аутобуски повратак у Врњачку Бању.

“Ово ће постати традиционална манифестација у организацији Туристичке организације Врњачка Бања и Планинарског клуба “Гоч”, а на учесницима је само да понесу добро расположење, док за остало ћемо се ми побринути”, поручује Горан Каравесовић из Туристичке организације Врњачка Бања.

Иначе, Гоч је познато планинско одмаралиште са великим бројем рибњака са свежом планинском пастрмком (1кг: 800 – 1.000 динара) која се може спремити на лицу места у етно амбијенту. Ту је и језеро одакле врњчани пију воду, а наравно треба поменути и жичару, па ресторане и кафане у којима се можете окрепити.

Цене смештаја на Гочу су од 1.100,оо динара за пун пансион у одмаралишту “Цветна долина” до 2.200,оо у “Хоризонту”. Треба напоменути да су у хотелу “Бреза” продати сви првомајски аранжмани, што и не чуди када се узме у обзир да је четвородневни аранжман био 7.667 динара, а дете до 10 година је имало бесплатан боравак. Ту је и најпопуларнији затворени базен полуолимпијских димензија.

У хотелу “Александар” је такође све распродато, а смештај су резервисали стални гости које и овог пута очекује “првомајска вечера”, тј. печено јагње у башти хотела. Сутрадан, 02. маја, у овом хотелу организује се излет до манастира Свете Петке, Љубостиње и Жиче.

“Специјална болница “Меркур” продала је готово све капацитете за првомајске празнике и из ове куће не сумњају да ће све аражмане попунити јер комбинују аква и велнес програм уз пешачке туре и излете што гарантује садржајан боравак у овој установи. Четвородневни аранжман са велнес услугом и кориштењем аква центра кошта 9.570 динара, а дете до 12 година има гратис боравак”, рекао нам је на крају наше посете Туристичкој организацији Врњачка Бања Горан Каравесовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x