Унија жена СНС Трстеник: Насиље је неприхватљиво, недопустиво и нешто што нећемо толерисати

Поводом најновијег у низу напада челника Савеза за Србију (СзС), Сергеја Трифуновића који је путем друштвених мрежа новинарку Српског Телеграфа назвао најпогрдинијим именима, новинарима се у Трстенику обратила народна посланица Милена Турк осудивши “силеџијско понашање према женама које не подржавају политику Вука Јеремића и СзС” и оценивши да је омаловажавање и вређање жена које поштено раде свој посао скандалозно и крајње неприхватљиво.

“Кандидат за лидера опозиције је на друштвеним мрежама новинарку Српског Телеграфа назвао најпогрднијим именом и том приликом се извинио због тога што је курве упоредио са новинаркама. Понављам, ово је само један у низу напада на новинарку,председницу Владе, председницу Народне скупштине од стране Сергеја Трифуновића  и осталих челника Савеза за Србију. Унија жена ОО СНС Трстеник најоштрије осуђује реторику Сергеја Трифуновића, уличарски речник, вређање и ниподаштавње жена”, рекла је народна посланица Милена Турк нагласивши да када је једна жена нападнута – нападнуте су све. Она је приметила и да су све учесталији позиви на силовање, вешање и вређање жена огледало СзС , њиховог примитивизма, а промовисање насиља део програма који нуде.

“Насиље рађа ново насиље и ми желимо да пошаљемо поруку да је насиље неприхватљиво, недопустиво и нешто што нећемо толерисати. Жене се морају солидарисати и супротставити политици коју заступа СзС, који без устезања вређају жене, само зато што мисле другачије и подржавају политику Александра Вучића. Јако је опасно, јер на овај начин шаљу поруку да жене нису равноправне и промовишу насиље управо преко порука упућеним женама, унижавајући нас и поништавајући све оно за шта су се жене избориле. Не желимо и не смемо да останемо неме у тренутку када се женама које учествују у јавном животу упућују најстрашније увреде, само зато што не подржавају политику СзС и не деле њихове вредности”, поручила је народна посланица Турк поставивши питање да ли је то слобода мишљења за коју се залажу и уређење које опозиција најављује у свом програму?

Она је оценила да је ово покушај привлачења пажње и прикупљања поена у одсуству политике и срамота за наше друштво и додала да се ово понашање и изражавање не сме подстицати, већ сузбити и искоренити пославши поруку нулте толеранције на насиље које долази од челника СзС.

“У тренутку када се жене вређају и етикетирају на највулгарнији начин, они који не реагују – прећутно се слажу са овим начином комуникације. Унија жена ОО СНС Трстеник стаје у одбрану жена јер је наша дужност да подигнемо свој глас и заштитимо и људска права и равноправност полова. Српска напредна странка се залаже за нормалну и пристојну Србију, за стабилност и мир. Не мислимо, како је то бивши председник Тадић синоћ изјавио да је осуда вређања жена губљење времена – напротив! Сигурне смо да бранећи жене бранимо демократске вредности”, нагласила је Туркова.

“Осуђујемо и позивамо представнике опозиције у Трстенику да осуде или се ограде од изјава својих лидера , јер ћутање значи да подржавају овај простаклук, примитивизам, вређање и омаловажавање жена. Није довољно декларативно се залагати за женска права, већ јасно иступити и заузети став подршке женама које поштено обављају свој посао”, рекла је новинарима народна посланица Милена Турк поручивши да се Унија жена СНС Трстеник залаже за поштовање рада, способности и резултата, за јаке и успешне жене јер само оне стварају јаку и успешну Србију.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x