Предавање у Врњачкој Бањи на тему “Промоција Србије као туристичке дестинације у земљи и иностранству”

На Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, који је саставни део Универзитета у Крагујевцу, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић одржала је предавање. Тема је била “Промоција Србије као туристичке дестинације у земљи и иностранству”, у оквиру предмета Менанџмент туристичких дестинација.

“Са задовољством сам говорила о главном послу промоције Србије као туристичке дестинације у земљи и иностранству. Врло је важно да студенти који ће се у будућности бавити туризмом, да сагледају тај туристички аспект. То је један од најлепших и најзначајнијих послова за све запослене у Туристичкој организацији Србије, који ће представљати своју земљу. Кампања коју спроводимо прилагођена је различитим тржиштима којима се обраћамо, јер тамо постоје различите циљне групе и свака кампања мора бити прецизно испланирана а од тога зависе успех и резултати”, истакла је Марија Лабовић.

Бањски туризам је у оквиру промотивне кампање укључен у део промотивних активности у природи и то у самом врху промотивних активности, јер Србија је богата природом, као и бањским услугама. Домаћи туристи су најбројнији у Бањи, а туристички посленици се надају да ће у наредном периоду бити и страних туриста.

“Услед пандемије корона вируса туристички сектор Србије је, као привредна грана, претрпео огромне губитке. Због тога је велики број кадрова изашао из туризма, тако да нам сада недостају образовни кадрови и зато смо решили да кроз оваква предавања ову област представимо и укажемо на лепе, интеренсантне и инспиративне послове, јер је то једна изузетна професија”, рекла је Марија Лабовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x