Националном ознаком квалитета награђени ћићевачки еТвинери

ОШ “Доситеј Обрадовић” из Ћићевца, односно коауторка и координаторка пројекта наставница Александра Милутиновић, уз помоћ координаторке и наставнице енглеског језика Тамаре Милић Михајловић, која иначе и води новинарску секцију ове школе, као и уз и залагање наставника енглеског Миодрага Димића и Александре Ивановић на превођењу чланака, добила је националну ознаку квалитета за еТвининг пројекат “Млади новинари данашњице – одговорни дигитални грађани сутрашњице”.

Награђени су и ученици: Сања Ивановић, Мина Стојановић, Николина Ристић, Нина Кркић, Александра Јеремић, Јелица Јовић, Дарија Радојковић и Теодора Првуловић, чији су се чланци нашли у зборнику најлепших у пројекту и преведени су на енглески језик.

“Млади новинари данашњице – одговорни дигитални грађани сутрашњице” међупредметни је пројекат, створен да подстакне критичко размишљање ученика и припреми их за одговорне дигиталне грађане.

Пројекат се првобитно заснива на успостављеном Ерасмус + КА229 пројекту, који окупља школе из Хрватске, Северне Македоније, Србије, Румуније и Шпаније, али су, за потребе еТвининга, проширили његов опсег укључивањем додатних партнера путем еТвининга из Италије, Ирске, Турске и са Кипра, који изразили интересовање за предмет пројекта.

“Партнерство се заснивало на заједничком уверењу да не треба само пасивно посматрати како наши ученици и вршњаци проводе време на својим паметним телефонима конзумирајући врло често тривијалан садржај на друштвеним мрежама. Ти садржаји су такође пуни стереотипа, посебно према „прихватљивом“ изгледу и имају ниске производне стандарде и естетске нивое, а језик који друштвене мреже користе није у складу са књижевним стандардима”, објашњава координаторка пројекта Александра Милутиновић.

У овиру овог пројекта направљен је школски дигитални лист “Ђачка искра”, који Вас ученици ОШ “Доситеј Обрадовић” позивају да прочитате: https://djackaiskra.home.blog/

Млади новинари настављају са радом и извештавањем и радују се разменама са ђацима из партнерских школа чим ова ситуација са пандемијом прође.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x