У Јасици одржана традиционална манифестација у славу и част великог композитора Станислава Биничког

Традиционална културна манифестација “Станислав Бинички” одржана је од 24. до 27. јула у у Јасици, родном месту великог композитора, диригента и културног посленика. Програм је почео 24. јула, ликовном колонијом у порти цркве Светог Прокопија, у којој је Бинички крштен. Наступило је 13 ликовних стваралаца из Крушевца, Јасике и околине, а међу њима је било и деце.

На дан рођења Станислава Биничког, 27. јула, одржано је вече уметничке музике. Програму је претходило отварање изложбе у порти цркве са овогодишње ликовне колоније, као и полагање цвећа на бисту Станислава Биничког у дворишту основне школе која носи његово име. Јубиларна, двадесета, културна манифестација “Станислав Бинички” завршена је концертом Гудачког квартета Ансамбла Министарства одбране Републике Србије “Станислав Бинички”, а изведена су дела Моцарта, Дворжака, Сковрана, Деспића, али и Крушевљанина Мирољуба Аранђеловића Расинског, познатог српског композитора.

Организатори манифестације су: Културни центар Крушевац, КУД “Станислав Бинички”, Месна заједница Јасика и ОШ “Станислав Бинички”, а покровитељ Град Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x